Sankt Hans 2014

Skrevet af Flemming Merrild   
Torsdag, 26 Juni 2014 09:32
Tradition, fornyelse og vækst

Var nøgleordene på årets Sant Hans aften på Ringkøbing Havn. Arrangementet er traditionen tro arrangeret af Ringkjøbing sejlklub, og selvfølgelig var der både bål og midsommervise på havnen.
Årets båltaler var Boy Boysen. I sin båltale tog Boy Boysen også udgangspunkt i traditionen omkring Sant Hans aften. Men hurtigt tog han fat på mulighederne i Danmarks største kommune. Glædeligvis begynder vi nu i hele kommunen at sige ”vi”, når vi taler om andre indbyggere i Ringkøbing-Skjern kommune, og ikke ”dem fra Skjern eller fra Videbæk eller fra Ringkøbing”. Vi har så meget at byde på, fortsatte Boy Boysen. Vi skal bare hjælpe hinanden med at udbrede kendskabet til alt hvad vi kan byde på. Vi skal alle sammen være ambassadører for vores område. I Danmarks største kommune er vi også de rigeste. Vi er rige på natur. Naturen er kilden til det gode liv. Vi skal gøre op med vores vestjyske beskedenhed, og vi skal ud og prale med vores område. Husk på, vi bor i Vækstjylland med mulighed for et liv i balance og med en natur med pladsgaranti.

 Vel giver det udfordringer, fortsatte Boy Boysen, når Velfac synes, det er sjovere at producere i Polen frem for Ribovej, og vel er det lidt træls for området, når Amtet nedlægges og når Vestas flytter hovedkontoret til Århus, men så er det godt, at vi i Vækstjylland er vant til at tage udfordringer op. 
Til slut opfordrede Boy Boysen til at sige TAK. ”Sig tak til de mange, der gør en ekstra indsats; til dit barns håndboldtræner og til de mange andre, der i deres fritid gør en forskel” slutte Boy Boysen.