Uge 15-2019

Uge 15-2019

  • Tidl. meldte vi ud, at Jes´ gamle telefon blev stillet videre til Aksel Vestergaard, Stauning. Det er ikke tilfældet. Telefonen bliver i stedet taget af Søren Frederiksen, der sidder i kommunens administration for kultur- og fritid.
  • Hvis man vil have sin båd i vandet kan man lave aftale med
    • Søren (Sild) Lauridsen 40424069
    • Dennis 51896217
  • Havnens administration er blevet gjort opmærksom på sejlrendens manglende koste, manglende indsejlingslys og en dybde i sejlrenden på ned til 2 m.
  • Den nye havnefoged hedder Niels Tarpgaard Nielsen. Han tiltræder sit nye job i sidste halvdel af april på ½ tid. Pr 1 maj tiltræder han på fuld tid.

Nedenfor citeres Dagbladets artikel om den nye havnefoged.:

Jes Ebsen stævner ud og går på pension fra jobbet som havnefoged i Ringkøbing. Ny mand bag roret bliver 47-årige Niels Tarpgaard Nielsen fra Tim.

Ringkøbing: Det er populært at bære den kaptajnkasket, der signalerer, at man er havnefoged i Ringkøbing.

I hvert fald vurderet på stakken af ansøgninger, der er blevet vejet og vurderet for at finde den rette til at overtage roret efter Jes Ebsen: 42 styk er læst igennem.

- Vi har haft seks rigtig gode og kvalificerede kandidater til samtale, siger lederen af afdelingen for kultur, natur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh Sørensen.

Valget er faldet på Niels Tarpgaard Nielsen fra Tim. Han er 47 år og kommer fra en stilling som teamleder i kommunens vej- og parkafdeling.

- Han har en stor, faglig driftserfaring og er handyman. Det vil sige, at han umiddelbart kan klare en lang række af de ting, der nødvendigvis opstår på havnen, siger Per Høgh Sørensen og uddyber:

- Han er også diplomat, hvilket er vigtigt for at kunne navigere blandt rigtig mange interessegrupperinger på havnen.

- Og så er han en god ambassadør for området, hvilket er vigtigt i forhold til de mange gæster, borgere og turister, der er nede forbi havnen hver dag.

 Gift og far til tre

Med det fine skudsmål som ballast sætter Niels Tarpgaard Nielsen gerne kurs mod det lille, røde hus, hvor Ringkøbings havnefoged har kontor:

- Det tiltaler mig meget at være en del af det miljø og at være selvstændig. Det virker spændende for mig, siger Niels Tarpgaard Nielsen, der de seneste fire et halvt år har været teamleder ved kommunen.

Han beskriver sig selv som et friluftsmenneske, der elsker at opholde sig under åben himmel.

Den vil Niels Tarpgaard Nielsen også komme til at opleve i Bork og Stauning, da den kommunalt ansatte havnefoged også skal have overblikket dér.

Og nej, han er ikke nervøs for at blive ensom i sit nye, meget selvstændige job:

- Slet ikke. Der er så meget liv på havnen, og via mit store netværk i det offentlige vil der altid være nogle at sparre med, siger Niels Tarpgaard Nielsen, der er gift med Heidi og far til tre.

Efter påske begynder den kommende havnefoged stille og roligt at tage over efter Jes Ebsen, der for tre måneder siden fejrede 25 års jubilæum i jobbet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen
Ringkjøbing Sejlklub