You are here: Hjem Ungdom Praktisk info Brovagt
Skrevet af Jesper Jørgensen
Tirsdag, 02 Marts 2010 11:11

Brovagt

Tidspunkt:                Fra første jolle går på vandet, - til sidste jolle er oppe igen!

( - i praksis vil det sige fra ca. kl. 17.30 – 20.00 )

Opgaver:                  Jollevogne

Der skal være kontrol over jollevognene, - dvs. vognene skal være til rådighed for dem, der skal først på vandet og ikke være optaget af både der skal ud som de sidste.

Når sejlerne kommer ind sørger brovagten for, at der så vidt muligt hele tiden er ledige jollevogne ved slæbestedet.

Vagt-opgaven

Som en del af klubbens sikkerhedspolitik, skal der under hvert trænings-arrangement være vagt på land.

Brovagtens opmærksomhed skal være rettet mod sejlerne på vandet… og han / hun skal i øvrigt være beredt til at hjælpe sejlere, der af den ene eller anden grund kommer i havn under træningen.

Brovagten skal være i radio-kontakt med trænerne på vandet

VHF – Radio

Brovagten sørger for at bringe i alt 4 stk. håndholdte VHF-radioer fra klubhuset ned til slæbestedet, hvor de uddeles til hver af de 3 stk. følgebåde samt én til brovagten selv. Efter endt træning indsamles radioerne igen på slæbestedet, og bringes til opladning i det aflåste skab i klubhuset.

Radioerne skal være rene og tørre inden de sættes i skabet.

Udstyr / Materiel:       VHF – Radioerne opbevares i klubhuset sammen med oplader

Man bør klæde sig på efter vejret. Endvidere er det en god idé, at have en kikkert om halsen.

Alarmering:              Læge – ambulance m.v

I henhold til klubbens sikkerhedspolitik er det brovagten som ringer til læge, alarmcentralen eller evt. ved mindre skader kontakter lægevagten og brovagten sørger for at den tilskadekomne transporteres til behandling ved lægevagten.

Ved alvorlige personskader benyttes nedenstående instruks ved personskade.

Bemanding:              2 personer pr. vagt

Bro gruppen er på i alt 3-4 personer.

Gruppen afklarer / planlægger selv internt den nødvendige vagtplan samt hvorledes pludselige afbud håndteres (f.eks. telefonkæde)

Én person udpeges som den ansvarshavende.